Texel met de Sirius

Intussen begin ik best wel een beetje los te raken op de TL3000 Sirius maar ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik hem net zo makkelijk 'aantrek' als de Eurofox. Voordat ik hierin passagiers mee ga nemen wil ik er zelf in ieder geval wel een goed gevoel bij hebben en dat bereik je natuurlijk alleen maar door er voldoende in te vliegen.

De laatste weken heb ik al een paar uurtjes gedaan, vandaag is een schitterende dag om even naar Texel te gaan. Deze pagina bevat weinig tekst maar wel een paar foto's. Er hingen wat fraaie wolkjes op 1500 voet dus ben ik daar meteen maar bovenuit geklommen, wolken zijn prachtig, vooral als je ze vanaf de bovenkant kunt bekijken...

Na de landing op Texel was het onder het genot van een colaatje en een broodje warm vlees met pindasaus best even goed toeven op het terras. Het vliegtuig ziet er ook best wel fraai uit, we boffen maar.

Omdat het zulk fraai weer is besluit ik om op de terugweg wat door te klimmen zodat ik over de CTR van de Kooy heen kan. In de Wieringermeer ligt ook nog een zweefvliegveld, omdat ik nog op een dikke 3000 voet zit durf ik er wel in de buurt langs te vliegen, ik zie nog zweefkisten op de grond staan maar er is er geen een in de lucht.

Nog even hoog over het veld...

En na een mooie landing zit het er weer op. Volgende week staat mijn eerste passagier in de TL3000 op de planning, ik ben er klaar voor....

Wordt vervolgd,....