Amsterdam-Noord

Een paar weken geleden was ik al een keer in formatie met Frans via de Zaanse Schans naar IJburg gevlogen, hierbij vlieg je vlak langs de grens van de Schiphol CTR1 en heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Vandaag is de afsluiting van een week met mooi weer, over een paar uur zal het behoorlijk gaan regenen en voor morgen staat er zelfs een fikse zomerstorm op het programma. Het zicht is ook niet heel geweldig maar ik besluit om toch maar even richting Amsterdam te gaan, in feite maakt het natuurlijk weinig uit waar je vliegt, het is overal leuk, maar sommige plekken zijn nou eenmaal leuker dan andere.

Bij het uitklimmen blijkt de wolkenbasis een stuk lager te liggen dan wat er in het weerbericht stond dus het eerste stuk blijf ik op 700 voet vliegen om vrij van de wolken te blijven. De minimale vlieghoogte is 500 voet en boven aaneengesloten bebouwing 1000 voet dus zolang ik om dorpen en steden heen blijf vliegen is er niks aan de hand.

Hoe verder ik naar het zuiden vlieg hoe beter het wordt, in de buurt van Landsmeer kan ik al ruim op 1000 voet vliegen dus is het geen probleem om over Amsterdam-Noord de rand van de CTR te gaan volgen.

De foto's zijn met een telefoon genomen en dus niet heel scherp maar je kunt er het Centraal Station op herkennen en links daarvan bij de Cruise Terminal ligt ook nog een klein cruiseschip.

Op de terugweg bij Landsmeer zie ik nog dat men bezig is een festivalterrein op te tuigen, even googlen leert dat dit het 'To the Future festival' moet zijn wat morgen plaats zal vinden. Ik wens ze veel sterkte toe met de verwachte weersomstandigheden.

Vlak bij Medemblik heeft gisteren nog een grote brand gewoed bij een compostbedrijf, op de foto's is goed te zien dat het behoorlijk gebrand heeft..

En toen was het uurtje al weer om, na de landing eerst de kist opruimen in de hangar en daarna onder het genot van een versnapering op het terras van ons luchthavengebouw nog even de administratie (vliegtuigjournaal, persoonlijk logboek, luchthavenregister) bijwerken, het was weer mooi.

Wordt vervolgd,....