Met Cees naar Texel

Eigenlijk zou ik vandaag weer met Henk naar Texel gaan maar omdat hij vandaag een wijnproeverijdag had op het fort Kwadijk bij Purmerend kon ik mijn collega Cees blij maken (tenminste, ik hoop dat hij blij was...) met een vluchtje naar het bekende Noord-Hollandse waddeneiland.

De PH-3R3 is er klaar voor, nog even bellen met het vliegveld van Texel om te vertellen dat we eraan komen en dan kunnen we de lucht in.

Het plan is om eerst even naar Purmerend te vliegen om daar een paar rondjes over de wijnproeverij te doen, daarna de omgeving van Hoorn, de woonplaats van Cees, te bekijken en vervolgens naar Texel voor een hapje en een drankje.

Het weer is prachtig en de tenten op het fort bij Kwadijk zijn snel gevonden.

Hoorn vanaf het zuiden en van boven.

Op het vliegveld van Texel is de avond ervoor een fly-in cinema gehouden, vanuit je vliegtuig naar de film kijken en daarna kamperen onder de vleugel... Veel bezoekers zijn nog niet vertrokken dus op het grasveld is het nog behoorlijk druk met geparkeerde vliegtuigen.

Onze chef instructeur Frans is ook nog aanwezig, het komt hem goed uit dat wij er ook zijn want zijn kist zit al vol met bagage, tent etc. , maar hij heeft nog wat vliegtuigonderdelen die eigenlijk ook mee terug naar Middenmeer moeten. Nadat we die in ons toestel geladen hebben kunnen we nog even verpozen op het zoals altijd gezellige terras.

Nog even zoals te doen gebruikelijk poseren bij het vliegtuig...

Omdat het zulk fraai weer is besluit ik om op de terugweg niet op de gebruikelijke 1500 voet door de CTR van de Kooy terug te gaan maar om er overheen te gaan. We klimmen boven Texel naar 4000 voet wat de volgende prachtige foto's oplevert, vooral de droogliggende Waddenzee met tegenlicht is op de foto misschien nog wel mooier dan in het echt...

De Afsluitdijk en het Amstelmeer

Hierna kunnen we weer gaan dalen en na een nette landing zit het er voor vandaag weer op.

Wordt vervolgd,....