Met Henk naar Texel

Een prachtige februaridag, vanochtend regende het nog maar nu is al het vocht uit de lucht verdwenen en het stof is ook weggeregend

Henk heeft nog steeds het idee dat vliegen met de Cruiser leuker zou zijn dan met een Eurofox. Zelf vind ik juist het omgekeerde, de Cruiser is zondermeer prachtig uitgevoerd met de lederen bekleding en de schermpjes voor de instrumenten, je zit echt business-class en het toestel vliegt wat sneller en stabieler maar in een Eurofox heb je meer het gevoel dat je zelf wat moet doen en het uitzicht vooral naar de grond is vele malen fraaier.

Vandaag gaan we maar eens kijken wie er gelijk heeft, de keuze voor de bestemming is gevallen op Texel, een leuk gezellig vliegveld wat niet al te ver weg ligt van Middenmeer. Jan en Koos staan ook klaar om met hun toestel te gaan vliegen, zij gaan via een omweg ook maar naar Texel.

Op 1500 voet in de CTR van de Kooy, de haven van Den Helder in zicht waar bovenin het beeld de boot naar Texel juist vertrekt

Er staat een zuid-westen windje waardoor het lekker opschiet en binnen een half uurtje weet ik de kist weer netjes op baan 22 van EHTX aan de grond te zetten.

Het is best wel fris buiten, na een bezoek aan het torentje waar Henk wat luchtmachtherinneringen uit kan wisselen met Ed de havenmeester die ook voor defensie gewerkt heeft en waar we Jan en Koos binnen zien komen gaan we naar het restaurant voor tosti's en snert.

Henk doet ook iets in paarden en zijn familie is op dit moment bezig met wedstrijden bij Middenbeemster. We besluiten om op de terugweg nog maar even een extra rondje te vliegen om te zien of het daar allemaal wel goed gaat....

De zon is ondertussen behoorlijk gezakt en schijnt op Middenmeer recht tegen de baan in. Mijn ervaring is dat het landen daardoor iets lastiger wordt omdat je op het laatste moment de hoogte blijkbaar wat anders inschat. Mooi moment om even te oefenen, we maken voor de landing dus eerst nog maar een paar touch-and-go's.

Het was weer een prima vluchtje en na vandaag heeft Henk zijn mening over de Eurofox vs. de Cruiser in ieder geval iets moeten nuanceren.... :)

Wordt vervolgd,....