Modelvliegen

Bij de aanschaf van de bouwdoos voor mijn modelvliegtuig was ik er als vanzelf van uit gegaan dat deze wel allemaal keurig op maat gemaakte onderdeeltjes zou bevatten die alleen nog maar in elkaar gelijmd zouden hoeven worden. Niets was echter minder waar, in de doos zaten alleen wat bosjes balsahout en een bouwtekening.

Dit betekende dus heel veel nauwkeurig snijwerk (vooral het uitsnijden van alle vleugelspanten was een nachtmerrie) en allerlei constructies met wasknijpers, spelden, elastiekjes e.d. om de boel tijdens het drogen op z'n plaats te houden.

De houten geraamtes en bekistingen moesten vervolgens met een speciaal doek van lichte zijde overtrokken en een aantal keren met spanlak ingesmeerd worden. Hierna kon er geverfd worden waarna het geheel afbouwd kon worden met motor en radiobesturing etc.
Klaar voor de eerste vlucht en wat is hij mooi,...

Wel spannend want het is nog helemaal niet zeker of hij wel wil vliegen,...

Nog even warmdraaien voor de start en daar gaat hij,....

In aanmerking genomen dat dit mijn allereerste bouwproject was en ik verder ook absoluut geen enkele ervaring met modelvliegen had kon het resultaat als buitengewoon geslaagd beschouwd worden.

Heee, hij stuurt niet meer, o, nee het is die andere,...

Het vliegtuig is ongeveer 2 jaar meegegaan en heeft gedurende die tijd toch vrij veel harde landingen met betrekkelijk weinig schade overleefd. Het einde kwam toen ineens het gas en de roeren een volle uitslag kregen waardoor het vliegtuig in een spiraalduik in de grond sloeg. Hoogstwaarschijnlijk is dit veroorzaakt door iemand met een opgevoerd 27MC "bakkie" in zijn auto.