Ramptoerisme

Bij de renovatie van de Koningin Julianabrug in Alphen aan de Rijn ging maandagmiddag 3 augustus het een en ander niet helemaal goed...

Men had 2 kranen op drijvende pontons gezet met de bedoeling daarmee het nieuwe brugdek op zijn plaats te takelen. Het zag er op het eerste gezicht best wel stevig uit maar toen het dek eenmaal in de takels hing bleek het geheel toch zo instabiel te worden dat het hele spul omkieperde en op een rijtje panden in de Hooftstraat terecht kwam.

Intussen heeft men met behulp van een paar andere kranen de situatie zodanig gefixeerd dat het niet erger kan worden en gisteren is er een drijvende bok gearriveerd die ingezet zal gaan worden om de ravage te bergen.

Ik wilde dat nu toch wel eens van dichtbij gaan bekijken, want volgende week start de bergingsoperatie en voor dat je het weet is het allemaal weer opgeruimd, maar de gemeente heeft het gebied afgezet met schermen zodat er eigenlijk niets meer valt te zien.

En daar hebben we dus het volgende op gevonden..... ;)

De afspraak met (mijn tegenwoordig bijna vaste co-piloot) Henk is snel gemaakt, zaterdagochtend op Middenmeer, na een goede bak koffie op het terras van het luchthavengebouw Wings klimmen we in de PH-3M6 en gaan op pad.

We vliegen eerst naar Egmond aan Zee en volgen daarvandaan de kust naar het zuiden.

IJmuiden met de Hoogovens, pieren en de haven waar de boot naar Newcastle klaarligt is altijd leuk om te bekijken.

Toevallig is een kennis van Henk op dit moment net aan het racen op het circuit van Zandvoort, hij kan het natuurlijk niet laten om wat fotootjes met de telefoon naar beneden SMS-en...

We moeten natuurlijk vrij blijven van de Schiphol CTR dus in de buurt van Noordwijkerhout draaien we weer landinwaarts richting Alphen.

Foto's van de kust en de Kagerplassen.

En dan Alphen aan de Rijn, de ravage is echt onvoorstelbaar, het is een wonder dat er geen (menselijke) doden of zwaar gewonden zijn gevallen, het verhaal gaat dat er wel een hond is omgekomen en dat er 1 lichtgewonde gevallen is... De foto's spreken voor zich....

We blijven de cirkel van de Schiphol CTR aan de buitenkant volgen en zien uiteraard de Bijlmer met de Arena fraai liggen. Henk wil ook nog graag een knappe foto van het fort op het eiland Pampus maken dus gaan we daar ook nog maar even overheen.

Hierna is er nog wat tijd voor een beetje spelevaren, Henk zit al weer een tijdje aan de controls en maakt een perfect gecoördineerde 360 graden bocht ( rondje waar je precies 2 minuten over moet doen terwijl je ook nog netjes op hoogte blijft en niet slipt ) en vliegt de kist tot aan downwind waar ik hem weer overneem en op het dek zet.

Het was vandaag weer een feestje, geweldig zicht, goed gezelschap en mooie foto's om er later nog eens van na te kunnen genieten.

Wordt vervolgd,....