Het AZ stadion

Zelf heb ik helemaal niets met voetballen, ik wist zelfs niet eens dat het stadion wat iets ten zuiden van Alkmaar gebouwd is de thuisbasis van de voetbalclub AZ was. Patrick, een van mijn (inmiddels ex-)collega's, is daarentegen fanatiek fan van AZ en het leek me wel leuk om hem als afscheidscadeautje (en goedmakertje voor alle lelijke dingen die ik de afgelopen jaren tegen hem heb gezegd) een vluchtje over dit stadion aan te bieden.

Op de geplande dag stond er een puist wind uit de verkeerde richting en was het zicht niet echt bijzonder dus moesten we het toch even uitstellen.

Vandaag zit ik op m'n werk, kijk naar buiten en denk 'nu is het moment !'. Snel overleggen of we allebei wat vroeger naar huis zouden kunnen, of er vervoer naar het veld is en even bellen of er wel een vliegtuig beschikbaar is. Alles zit mee dus ik doe meteen ook nog maar even snel de vluchtvoorbereiding (notam's, weer etc.) en ga daarna naar het vliegveld.

Ik ben iets eerder op het veld dan Patrick en begin maar vast met de pre-flight check van het toestel zodat we daarna direct de lucht in kunnen. De start gaat weer prima, boven blijkt het zicht tot aan de horizon te reiken, het is echt weer een van die geweldige vliegdagen die je maar een paar keer in je leven mee zult maken.

We vliegen direct naar Alkmaar en draaien een paar rondjes om het stadion. Een paar foto's voor de echte liefhebbers:

Het stadion staat op de gevoelige plaat dus vliegen we maar wat verder naar het zuiden.

Bij Zaandam zoeken we de Zaanse Schans op
Hierna gaan we terug richting de Noordzeekust. In de buurt van Egmond staan er al een aantal bollenvelden in bloei.

De kuststrook blijft ook spectaculair om van bovenaf te zien.

Nadat we bij Petten weer landinwaarts richting het vliegveld gedraaid zijn is er nog even tijd voor de gebruikelijke "inflight crew-foto's" en daarna wordt het weer tijd voor de landing op Middenmeer.

Patrick is naast fan van AZ ook nog fanatiek fotograaf, de foto's bij dit verhaaltje zijn een kleine selectie uit de meer dan 100 foto's die hij tijdens het vluchtje heeft weten te schieten,...

Hier nog een foto van de Wieringermeer in de omgeving van ons vliegveld en een foto van onze landing.

En weer met beide benen stevig op de grond,...

Ik vond het vluchtje vandaag zelf heel erg leuk en heb heel erg genoten van het prachtige weer en het goede gezelschap.

Wordt vervolgd,....